İŞKUR DESTEKLERİ

İŞKUR teşvikleri ile, belirli şartları taşıyan işsizleri istihdam eden işverenlere değişen sürelerle ve tutarlarla prim, vergi veya ücret destekleri sağlanmaktadır.

Tüm fırsatları keşfedin

İŞKUR Destek ve Teşvikleri

İşletmenizin faydalanabileceği İŞKUR destekleri hakkında size bilgi veriyoruz ve başvurunuzu tamamlıyoruz.

İŞKUR HAKKINDA

İŞKUR, eski adı “İş ve İşçi Bulma Kurumu” olan iş ve işçi arayanların başvurduğu bir kurumdur. İşsizlik Maaşı, İŞKUR’u önemli bir kurum haline getirdi. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), iş ve işçi bulmaya aracılık eden önemli bir kamu kuruluşudur. Günümüze kadar çok sayıda kişiyi bir işe yerleştiren veya şirketlere personel temin eden İŞKUR, istihdama önemli katkılar sağlıyor.

İstihdam Teşvikleri

İstihdam teşvikleri ile, belirli şartları taşıyan işsizleri istihdam eden işverenlere değişen sürelerle ve tutarlarla prim, vergi veya ücret destekleri sağlanmaktadır.

Kadın, Genç ve Mesleki Yeterlilik Belgesi Olanların Teşviki

İşsiz olan kişileri istihdam eden özel sektör işverenlerin prime esas kazanç üst sınırına kadarki sosyal güvenlik primi işveren payları (603,32 TL ila 4.524,86 TL) İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmaktadır.

İlave İstihdam Desteği

Gerekli şartları taşıyan işverenlere , şartları taşıyan her ilave sigortalı için sektörlere göre belirlenen tutarlarda prim , vergi gibi destekler sağlanır.

İşsizlik Ödeneği Alanlara Yönelik Teşvik

İşsizlik ödeneği alanların; işe alındığı tarihten önceki son altı aylık dönemde, prim ve hizmet belgelerinde bildirilen ortalama sigortalı sayısına ilave olarak işe alınması durumunda kişinin kalan işsizlik ödeneği süresince asgari ücret üzerinden hesaplanan sosyal güvenlik priminin %1’lik kısmı hariç olmak üzere tamamı (985,90 TL) İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmaktadır.

Engelli İstihdamı Teşviki

Özel sektör işverenlerinin kontenjan dâhilinde veya kontenjan fazlası olarak ya da yükümlü olmadıkları halde engelli çalıştırmaları durumunda işverenlerin bu şekilde çalıştırdıkları her bir engelli için asgari ücret düzeyindeki sosyal güvenlik primi işveren paylarının tamamı (603,32 TL) Hazinece karşılanması şeklinde değiştirilmiştir.

Asgari Ücret Desteği

Gerekli şartları sağlayan özel sektör iş verenleri ve çalışanlarına yıllara göre hesaplanarak asgari ücret desteği verilir.