TÜBİTAK DESTEKLERİ

Tübitak nitelikli iş gücü istihdamının  arttırılması, yerli ürünlerin geliştirilmesi ve ithalatın azaltılması için bir bir çok teşvik programı yürütmektedir. Temel amaç üniversite ve sanayi iş birliği oluşturularak, AR-GE kültürünü ülke içerisinde oturtmaktır.

Tüm fırsatları keşfedin

Tübitak Destek ve Teşvikleri

İşletmenizin faydalanabileceği Tübitak destekleri hakkında size bilgi veriyoruz ve başvurunuzu tamamlıyoruz.

TÜBİTAK HAKKINDA

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, kısaca TÜBİTAK, Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme, yönlendirme ve popülerleştirmeyi amaçlayan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ilgili kuruluşlarından olup özel hukuk hükümlerine tâbidir.

Sanayi AR-GE Projeleri Destekleme Programı

Firmaların katma değer yaratacak AR-GE çalışmalarını teşvik etmek amacıyladüzenlenen bir destek programıdır. Bu program kapsamında, yenilik tanımı çerçevesinde; yeni bir ürün üretilmesi, mevcut bir ürünün geliştirilmesi, iyileştirilmesi, ürün kalitesi veya standardının yükseltilmesi veya maliyet düşürücü nitelikte yeni tekniklerin, yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi konularında yürütülen AR-GE nitelikli projeler desteklenmektedir.

Proje Pazarları Destekleme Programı

Gerçekleştirilmesi için farklı uzmanlıklara ve iş birliklerine ihtiyaç duyan, teknolojik ve finansal açıdan katılmak isteyen özel sektörün, üniversitelerin ve araştırma kurumlarının proje fikirlerini, önerilerini birbirlerine tanıtmalarıyla iş birliği olanaklarına ortam oluşturulmasına yönelik ulusal/uluslararası etkinliklerle ilgili harcamaların desteklendiği programdır.

Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı

Bu programla, üniversite ve kamu araştırma merkez ve enstitülerindeki bilgi birikimi ile teknolojinin, Türkiye’de yerleşik ve proje sonuçlarını Türkiye’de uygulamayı taahhüt eden kuruluşların ihtiyaçları doğrultusunda, ürüne ya da sürece dönüştürülerek sanayiye aktarılması yoluyla ticarileştirilmesine katkı sağlamak amaçlanmaktadır.

KOBİ AR-GE Başlangıç Destek Programı

KOBİ’lerin, teknoloji ve yenilik kapasitelerinin geliştirilerek daha rekabetçi olmaları, sistematik proje yapabilmeleri, katma değeri yüksek ürün geliştirebilmeleri, kurumsal araştırma teknoloji geliştirme kültürüne sahip olmaları, ulusal ve uluslararası destek programlarında daha etkin yer almalarını sağlamak için düzenlenmiş bir destek programıdır.

Uluslararası Sanayi AR-GE Projeleri Destekleme Programı

Firmalarca uluslararası (AB çerçeve programları, EUREKA, Eurostars, Ortak Teknoloji Girişimleri (JTI) vb.) programlara sunulan, uluslararası ortaklı AR-GE projelerinin desteklendiği bir programdır.

Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Destekleme Programı

Öncelikli Alanlar AR-GE Projeleri Destekleme Programı ile ulusal stratejik hedef ve politikalar kapsamında belirlenen öncelikli alanlarda; hedef ve ihtiyaç odaklı, izlenebilir sonuçları olan; yeni bir ürün üretilmesi, mevcut bir ürünün geliştirilmesi/iyileştirilmesi, ürün kalitesi veya standardının yükseltilmesi, maliyet düşürücü ve standart yükseltici yeni tekniklerin geliştirilmesi, yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi konularında yürütülen AR-GE nitelikli projeler desteklenmektedir.

Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı

TÜBİTAK Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO) Destekleme Programı, üniversitelerdeki bilgi ve teknolojinin, uygulamaya dönüştürülerek ticarileştirilmesi, üniversite ve özel sektör kuruluşları arasında işbirliği oluşturulması ve sanayinin ihtiyaç duyduğu bilgi ve teknolojinin üniversitede üretilmesine yardımcı olunması amacıyla faaliyet gösteren TTO’ların desteklenmesini hedefleyen bir destek programdır.

Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı

Bu program, yenilik ve girişimcilik ekosisteminde farkındalık oluşturma ve kapasitenin artırılmasına yönelik; eğitim, mentörlük, iş birliği ağları, kümelenme, proje ve teknoloji yönetimi, proje pazarı, yatırımcı pazarı ve benzeri mekanizmaların proje esaslı olarak desteklenmesini kapsamaktadır.